Оставарување на сонот: Полета Taulokraft L-2 PDF Печати Е-пошта
Вторник, 09 Февруари 2010 19:41

Оставарување на сонот: Полета Taulokraft L-2Желбата за градба на одреден елемент или направа е особено истакната кај некои поединци што во крајна мера резултира со многу научни новитети. Обновата, односно реставрацијата на одредени направи кои имаат историско значење кај некои претставува професија но многумина се ова се занимаваат чисто од ентузијазам. Токму во тој правец тргна еден наш македонец Николче (Nick) Поповски - Струјата кој замина во САД пред повеќе од 25 години. Идејата која ја имал е да изработи авион во самоградба на овие простори тој ја оствари во САД.

 

 

Повеќе...
 
<< Почеток < Пред 1 2 Следно > Крај >>

Лист 1 од 2