Натпревар во радио контролирани едрилици во Прилеп PDF Печати Е-пошта
Петок, 24 Април 2009 16:15

Куп на Кавадарци 2009 резултати На 12 Април 2009 година на спортскиот аеродром "Мало Коњаре" во Прилеп се одржа Куп натпреварот во радио контролирани едрилици од категоријата Ф3Ј кој го организираше аеро клубот "Витачево" од Кавадарци. Еве ги резултатите.

 

 

 

 Временските и теренските услови беа идеални за натпреварување, учество зедоа само осум натпреварувачи а натпреварот помина без никаква забелешка. На квалификациските турноси постигнати се следниве резултати:

 Чејков Глигорчо                4818 поени

 Милошевиќ Сашо               4785 поени

 Јосифовски Гоце              4362 поени

 Стефковски Горан            3833 поени

 Димов Марјан                   2198 поени

 Ташовски Атанас             1745 поени

 Велкоски Зоран               0 поени

Флај Оф:

 I место - Јосифовски Гоце - 2000 поени

 II место - Чејков Глигорчо - 1704 поени

 III место -  Милошевиќ Сашо - 1680 поени

Еве неколку слики од настанот:

 

Натпревар во радио контролирани едрилици во Прилеп
Натпревар во радио контролирани едрилици во Прилеп
Натпревар во радио контролирани едрилици во Прилеп
Натпревар во радио контролирани едрилици во Прилеп
Натпревар во радио контролирани едрилици во Прилеп

 

Натпревар во радио контролирани едрилици во Прилеп