Книга "Воздухопловна метеорологија" PDF Печати Е-пошта
Недела, 19 Септември 2010 17:43
Книга Воздухопловна МетеорологијаВо средината на јули 2010 година излезе од печат книгата “Воздухопловна метеорологија” од Љупчо Секулоски, дипл. инж. метеоролог, вработен во “М-НАВ” А.Д. Скопје. Книгата содржи 268 страни отпечатени целосно во боја, во формат Б5 и со преку 300 слики и илустрации и дијаграми изработени во Corel Draw.
 
 
 
Основната намена на книгата е да претставува соодветен едукативен материјал од областа на воздухопловната метеорологија за пилоти, контролори на летање, професионални метеоролози и друг воздухопловен персонал, но и за секого што сака да научи повеќе од областа на воздухопловната метеорологија. Темите се така разработени, да не се неопходни посебни претходни знаења од областа на воздухопловната метеорологија. Во секој случај, книгата треба да ја има во својата библиотека секој што секојдневно се среќава со проблематиката на воздухопловната метеорологија. Нејзината важност е уште поголема ако се има во предвид фактот што е прва книга од областа на воздухопловната метеорологија издадена на македонски јазик. Со појавата на оваа книга барем малку се надополнува недостигот од стручна литература во РМ присутен во сите области, а особено во делот на воздухопловството.

Повеќе информации во врска со книгата, вклучувајќи цена и начин на испорака, можат да се добијат од авторот:

Љупчо Секулоски
Оваа е-пошта е заштитена од spambots, треба да вклучите JavaScript за да ја видите
070 344 207
 
Книга Воздухопловна Метеорологија