Макетарство
Натпревар во радио контролирани едрилици во Прилеп PDF Печати Е-пошта
Петок, 24 Април 2009 16:15

Куп на Кавадарци 2009 резултати На 12 Април 2009 година на спортскиот аеродром "Мало Коњаре" во Прилеп се одржа Куп натпреварот во радио контролирани едрилици од категоријата Ф3Ј кој го организираше аеро клубот "Витачево" од Кавадарци. Еве ги резултатите.

Повеќе...
 
Како да направите хартиени модели на авиони? PDF Печати Е-пошта
Понеделник, 13 Октомври 2008 00:13

Хартиени моделиМалку поинакви модели од досега видените. Сигурно сите како мали сте правеле авиончиња од хартија, па на повеќе ќе најдете неколку различни начини да бидете што покреативни. Триковите и советите се добиени од: Ken Blackburn, рекордер во Гинис за најдолг лет на хартиен авион, Andy Chipling, еден од најголемите професионалци во правење хартиени авиони во Велика Британија и творец на законите за летање на хартиени авиони за Гинисовата книга на рекорди, Mark Bolitho, експерт во виткање на хартија и Frank Jaeger, инжењер во Airbus.

Повеќе...
 
Макета F-16C израелско воздухопловство PDF Печати Е-пошта
Вторник, 17 Октомври 2006 05:50

Макета F-16C

 

1:72 REVELL F-16C BLOCK 30 на израелските воздухопловни сили.

Погледни ја галеријата...

 

 
Макета Mil Mi-24V македонско воздухопловство PDF Печати Е-пошта
Петок, 13 Октомври 2006 16:31

 

Mil Mi-24VКако почеток на оваа секција од нашата страна, ви ја прикажуваме макетата Italeri Mil Mi-24V 1:72.

Погледни ја галеријата...

 

 
Светски куп Кавадарци 2009 PDF Печати Е-пошта
Среда, 08 Април 2009 16:18
Светски куп Кавадарци 2009На 5 Април 2009 година на спортскиот аеродром Мало Коњари во Прилеп се одржа Светскиот куп Кавадарци 2009 во слободнолетачки модели за јуниори Ф1Х, кој го организираше аеро клубот Витачево од Кавадарци.

 

 

 

 

Повеќе...
 
Макета 1:72 kp MiG-17 PF PDF Печати Е-пошта
Понеделник, 20 Ноември 2006 17:13

Макета 1:72 kp MiG-17 PFОвој пат Драган ни ја објаснува постапката на правење MiG-17 PF. Неговото фарбање е извршено со четка, а во постапката на "дотрајување" е користен мрсен пастел.

Погледни ја галеријата...

 

 
Макета Bell UH-1H Huey македонско воздухопловство PDF Печати Е-пошта
Понеделник, 16 Октомври 2006 09:07

Bell UH-1H

Во галеријата може да ја видите макетата Esci Bell UH-1H Huey 1:72 од македонското воздухопловство.

Погледни ја галеријата...