Ултралесни летала
Нов ултралесен авион во Прилеп PDF Печати Е-пошта
Понеделник, 23 Ноември 2009 17:27

Нов ултралесен авион во ПрилепНа 18 Ноември 2009 година во Македонија пристигна нов ултралесен авион од типот Fascination D4B. Авионот ќе биде базиран на Спортскиот аеродром "Мало Коњари" - Прилеп.

Повеќе...
 
Првата UL едрилица во Македонија PDF Печати Е-пошта
Среда, 27 Февруари 2008 11:40
TST-14M BonusНа 17 Септември 2007 година за првпат во Македонија пристигна првата УЛ едрилица од Република Чешка. Едрилицата од Чешка до Македонија ја прелета пилотот Небојша Антиќ.
Повеќе...
 
Првиот UL со македонска регистарска ознака PDF Печати Е-пошта
Среда, 27 Февруари 2008 13:01
Pipistrel SinusПовторно Македонија се збогати со уште една ултралајт моторна едрилица, но овој пат дојде од Словенија. Овој воздухоплов е нешто помеѓу авионче и едрилица со одлични перформаси и потрошувачка на гориво.
Повеќе...