Аероклубови
Оставарување на сонот: Полета Taulokraft L-2 PDF Печати Е-пошта
Вторник, 09 Февруари 2010 19:41

Оставарување на сонот: Полета Taulokraft L-2Желбата за градба на одреден елемент или направа е особено истакната кај некои поединци што во крајна мера резултира со многу научни новитети. Обновата, односно реставрацијата на одредени направи кои имаат историско значење кај некои претставува професија но многумина се ова се занимаваат чисто од ентузијазам. Токму во тој правец тргна еден наш македонец Николче (Nick) Поповски - Струјата кој замина во САД пред повеќе од 25 години. Идејата која ја имал е да изработи авион во самоградба на овие простори тој ја оствари во САД.

 

 

Повеќе...
 
Аеро Клуб "Скопје" успеа да врати во живот Цитабрија PDF Печати Е-пошта
Сабота, 14 Ноември 2009 14:11

ЦитабријаИницијативата на членовите на аеро клубот од Скопје покажа големи резултати со враќање на авионот Цитабрија во живот, за кој преовладуваше мислење помеѓу воздухопловците дека тој авион повеќе нема да летне на небото.

 

Повеќе...
 
Битолчани се подновија со нова Цесна PDF Печати Е-пошта
Сабота, 14 Ноември 2009 14:06

Нова Цесна во БитолаАеро Клуб "Мирко Тодоровски" од Битола оваа година се поднови со нов авион од типот Цесна 172. Авионот е купен од САД и оваа година за прв пат ги доби и македонските национални ознаки Z3-DAE.

 

Повеќе...
 
Аероклуб Кавадарци PDF Печати Е-пошта
Среда, 12 Ноември 2008 17:00
Аеро клуб “Витачево“-Кавадарци 
Ул.Вишешница бр.12 Кавадарци 1430
Тел/факс 043 414 566
Председател:Дончо Јосифoв 070 324910
Воздухопловни дејности: 
*воздухопловно моделарство
*ракетно моделарство
 
Аероклуб Струмица PDF Печати Е-пошта
Среда, 12 Ноември 2008 16:59
Аеро Клуб “Младост“-Струмица 
Ул.Братство и единство бр,29 Струмица 2400
Тел/факс: 034 321 797
Председател::Ѓорѓе Марчин тел. 034 325 616, e-mail: Оваа е-пошта е заштитена од spambots, треба да вклучите JavaScript за да ја видите
Воздухопловни дејности:
*воздухопловно моделарство
*ракетно моделарство
*параглајдерство
 
Аероклуб Прилеп PDF Печати Е-пошта
Среда, 12 Ноември 2008 16:56
Аероклуб “Прилеп“-Прилеп
Дом на народна техника
Председател: Дејан Пеливаноски моб.тел. 075 415168 e-mail: Оваа е-пошта е заштитена од spambots, треба да вклучите JavaScript за да ја видите
Управник: Миле Спиркоски моб.тел.075 425509 
Воздухопловни дејности:
*возддухопловно моделарство
*ракетно моделарство
*змејарство
*летање со ултралесни летала
*падобранство
*едриличарство
*моторно летање
Спортски аеродром-“Мало Коњари“-Прилеп
 
Аероклуб Штип PDF Печати Е-пошта
Среда, 12 Ноември 2008 16:54
Аероклуб “Штип“-Штип
Ул.Јосиф Ковачев бр,82 Штип 2000
Тел/факс 092 382782
Председател: Тодор Шумански моб.тел. 070 210001
Управник: Митко Петешев моб.тел. 075 438163 e-mail: Оваа е-пошта е заштитена од spambots, треба да вклучите JavaScript за да ја видите
Вебсајт: www.aerostip.netfirms.com 

Воздухопловни дејности:
*воздухопловно моделарство
*ракетно моделарство
*параглајдерство
*змејарство
*летање со ултралесни летала
*падобранство
*едриличарство
*моторно летање
Спортски аеродром-“Сушево“-Штип
 
Аероклуб Битола PDF Печати Е-пошта
Среда, 12 Ноември 2008 16:53
Аероклуб “Мирко Тодоровски“-Битола
ул.Иво Лола Рибар“ бр.4 Битола 7000
тел/факс 047 221001
Председател: Игор Божиновски 070 207642 
Управник: Васко Михалчев моб.тел- 070 734 621, e-mail: Оваа е-пошта е заштитена од spambots, треба да вклучите JavaScript за да ја видите
Воздухопловни дејности:
*воздухопловно моделарство
*ракетно моделарство
*летање на ултралесни летала
*падобранство
*едриличарство
*моторно летање
Спортски аеродром-“Битола“-с.Логоварди
 
Аероклуб Куманово PDF Печати Е-пошта
Среда, 12 Ноември 2008 16:44
Аероклуб “Доне Божинов“-Куманово
Ул.Тане Георгиев бб.Куманово 1300
тел/факс 031 41 55 71
Председател: Љупчо Стаменковски моб.тел.- 070273876, e-mail: ljstamenkо Оваа е-пошта е заштитена од spambots, треба да вклучите JavaScript за да ја видите
Управник: Часлав Спасовски моб.тел.-070 950 363
Воздухопловни дејности:
*падобранство
*едриличарство
*моторно летање
Спортски аеродром-“Аџитепе-Режановце“-Куманово
 
Аероклуб Скопје PDF Печати Е-пошта
Среда, 12 Ноември 2008 16:43
Аероклубот “Скопје“-Скопје
Ул.Теодосие Гологанов бр.24 Скопје 1000
Тел/факс
Председател: Дејан Саздовски моб.тел. 075 447378, e-mail: Оваа е-пошта е заштитена од spambots, треба да вклучите JavaScript за да ја видите
Управник: Никола Давидов моб.тел. 070 305947, e-mail: Оваа е-пошта е заштитена од spambots, треба да вклучите JavaScript за да ја видите
Воздухопловни дејности:
*воздухопловно моделарство
*падобранство
*едриличарство
*моторно летање
Спортски аеродром-“Скопје-Стенковец“-с.Бразда